2011. okt 11.

Végtörlesztés ...Te csalfa!

írta: h.geza
Végtörlesztés ...Te csalfa!

 

 Néhány gondolat összegyűjtve a végtörlesztéssel kapcsolatban. Szándékosan marad ki a saját véleményem, döntsön mindenki maga, hogy hol az igazság!:-)

 

 

 

„Következmények nélkül befizethetik a bankszámlájukra az eltitkolt jövedelmüket a devizahitel-törlesztők, vagy odaadhatják a gyermeküknek. A parlament ugyanis elfogadta az otthonvédelmi törvénymódosítás keretében azt a KDNP-s módosító javaslatot, amely szerint vagyongyarapodás nem vélelmezhető, és nem állapítható meg azon összeggel összefüggésben, amelyet a magánszemély végtörlesztés címén az őt terhelő tartozás kiegyenlítésre használ fel.

A törvénymódosítás valójában adóamnesztiát jelent az adócsalóknak - szögezte le a Pénzcentrum.hu-nak Angyal József okleveles adószakértő

Pénzcentrum.hu

Végtörlesztés: pofára estek az óvatos adósok

A végtörlesztést csak egy szűk réteg tudja kihasználni. Olyan emberek szorultak ki a mentőcsomagból, akik eddig is mindent megtettek, hogy segítsenek saját magukon, felelősen döntöttek, nem panaszkodtak. Olyanok fizetik meg az egész árát, akik próbálták messziről elkerülni a kockázatosabb devizahiteleket és egy nehéz döntés után a drágább forinthitelben adósodtak el. A jövő hitelesei is pórul jártak, ki ad nekik hitelt, ha a szüleik se fizették vissza tartozásukat?”

Pénzcentrum.hu

Így hatott a végtörlesztés a lakáspiacra - itt vannak az árak!

... A Duna House korábban már publikálta véleményét az ingatlanárak alakulásáról, miszerint a végtörlesztés időszakában (február végéig) átmenetileg 5-10 százalék áresés várható, de egyelőre az ezt követő időszakot még nehéz prognosztizálni. …”

Napi Gazdaság

„… Az elemző szerint a végtörlesztés lehetőségével valószínűleg kevesen fognak élni. Szerinte ugyanis semmi nem kötelezi a bankokat arra, hogy a növekvő kockázatú háztartásokat forinthitellel segítsék ki, az akcióra adott három hónap pedig kevés az eleve nyomott árú ingatlanok értékesítésére, így végső soron csak a nagyon erős lábakon álló háztartások lesznek képesek élni a végtörlesztés lehetőségével. …”

Index, Guillaume Tresca, a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank elemzője

Szólj hozzá